Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/h4364/data/www/vilejka.org/ed8679ecc919be65f38a855f64da252a/sape.php:3) in /home/h4364/data/www/vilejka.org/index.php on line 29
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/h4364/data/www/vilejka.org/ed8679ecc919be65f38a855f64da252a/sape.php:3) in /home/h4364/data/www/vilejka.org/index.php on line 30 Цікавыя куточкі Вялейкі » Сайт горада Вілейка, Вілейскі раён
Галоўныя рэдактары --
1
Узрост: --
З намі: 2 гады
Паведамленняў: 93
Рэпутацыя:
Падзякаваў: 4
Атрымаў падазяк: 8
Папярэджанняў: 0 Cказалі Дзякуй: 1
у Вялейцы і ейных ваколіцах ёсь шмат месцаў, якія маюць свае назовы - афіцыйныя, народныя ці амаль прыватныя. Давайце тут распавядаць пра іх і гісторыі. з імі звязаныя.
вось мяне, напрыклад, зацікавіла Салдацкае возера (як пачала шмат гуляць з каляскай). Што гэта за возера? Чаму Салдацкае? Як яно і калі зьявілася? Чаму там шмат тоне людзей і ці знаходзяць тых тапельцаў? Ці водзяцца там русалкі? Вельмі хацелася б пачуць усё, што вы ведаеце пра гэта. А можа, і пра іншыя, цікавыя вам месцы :).
мне расказалі, што Салдацкае выкапалі нядаўна (т.б. яно цалкам штучнага паходжання), калі збіраліся будаваць горад на другім беразе ракі. А Салдацкім завецца, бо салдаты капалі.
тока я не разумею, - што, сапёрнымі рыдлёўкамі ці што?... :(
Наведвальнікі --
1
З намі: 4 месяцы 13 дзён
Паведамленняў: 5
Рэпутацыя:
Падзякаваў: 0
Атрымаў падазяк: 2
Папярэджанняў: 0 Cказалі Дзякуй: 1
асабіста я вельмі рада, што гістарычны цэнтр гораду, такі ўтульны, ад якога вее старажытнасцю і ўкарэненасцю ў зямлю, нарэшце зможа набыць годны твар. А маленькая рачулка, якую столькі год завуць рэчкай-ванючкай, пакажа сваю былую прыгажосць у сучасным абліччы. Вы разумееце, наколькі тое, што мае адбыцца, эпахальна для гісторыі нашага горада? Гэта жжэсць проста! МалайцЫ тыя, хто за гэта ўзяўся. А Дубочак... Упэўнена, ягоная публіка хутка знойдзя сабе прыстанак. Трэба разумець. якія ў іх жыццёвыя прыярытэты. Абурэнне будзе ня доўгім - вось пабачыце. Праўда, на памяць аб такім "культавым" месцы я б там пасадзіла б дубочак :)
Даречы, ідеэя проста супэр.Галоўнае як яе рэалізуюц.' Калі яе тупа абкладуц' цаментнымі плітамі як у Віцебску ,то гета будзе проста вілы... Заўтра паспрабю зрабіц' і выкласці фоткі як гэта выглядае тут. А навіна сапраўды клас.
я так разумею, што архітэктар праекту - Капцюг. Хаця ня ўпэўнена. берагі будуць ацэментаваныя - толькі вось як???
Дададзена праз 2 хвіліны 13 секунд:
а наконт яблын - было б супер. я ў дзяцінстве бачыла такую алейку ў Польшчы - выглядала як дарога ў Вырай :) - яблынкі такія маленькія і яблычкі чырвона-залатыя
Наведвальнікі --
1
З намі: 1 год 10 месяцаў
Паведамленняў: 213
Рэпутацыя:
Падзякаваў: 8
Атрымаў падазяк: 10
Папярэджанняў: 0
Баюся што пройдзе! За такія грошы ніхто не бярэтца рабіць праекты. А можа другім і не прапануюць. А як вядома таннае добрым не бывае!!! Тупа заліюць усё ў бетон. Каб не выдзялялася, на фоне ўсяго астатняга брудна-шэрага, як жытця так і наваколля.